El blues d´Odisseu

El blues d´Odisseu

El blues d´Odisseu
Xavier Marcet I Soler
Colección: Narrativa
ISBN:978-84-946355-1-9
236 págs.  333 gr. 14 x 22 cm
Encuadernación: Rústica con solapas
C/IVA 15€  /   S/IVA 14,42€

 

 

 

Xavier Marcet i Soler, nascut a Barcelona l´any 1955, llicenciat en Biologia pero la Universitat de Barcelona, ha fet recerca sobre l´ADN en microscòpia electònica i ha estat professor de secundària en els àmbits de ciències i matemàtiques, escriu novel·la fantàstica i novel·la negra tant en catalá com en castellà. Ha publicat contes curts: Cinc-cents mil·límetres, No et creguis tot el que diuen, La Diana, mare, El gust amarg de la Ixel·la i Substància. És soci d´ARC (Associació de Relataries en Catalá). Té publicats llibres de contingut pedagògic.

Havia caigut un plugim desagradable. Les meves sabates s´ensorraven en el fang llefiscós. Era d´hora i encara no havia esmorzat. El cos d´una noia d´uns vint-i-pico anys jeia sobre una catifa de llot. La inspectora Diana m´esperava. Es veia molt clar; a la noia l´havien violada, jo posseïa la fórmula per saber qui havia estat… preguntaria a la noia per l´acte criminal que havia sofert, eren aquests els meus poders. Vaig apropar-me a la víctima: «ara és el moment de la justícia, maca. Ho sento, ets morta, no hi podem fer res, confio, però espero que hagis vist la cara d´aquest malparit. Fesme´n cinc cèntims. Diguem com era ell!».
I la noia m´ho diria.
Parlo amb els difunts.
Sóc l´Odisseu, canto una cançó trista que m´he inventat, faig la meva feina a la Galicia de les boires, la pluja i el fred. Pregunto els mort què ells hi ha passat.
Ells saben coses.