El Blues d’Odisseu

El Blues d’Odisseu

9788494635519Xavier Marcet i Soler
EL BLUES D’ODISSEU
Colección: Narrativa.

ISBN: 978-84-946355-1-9.
236 págs. 275 grs. 140 x 22 cm.
Encuadernación: rústica con solapas.
C/IVA 15€ / S/IVA 14,42€.

XAVIER MARCET I SOLER, nascut a Barcelona l’any 1955, llicenciat en Biologia per la Universitat de Barcelona, ha fet recerca sobre l’ADN en microscòpia electrònica i ha estat professor de secundària en els àmbits de ciències i matemàtiques, escriu novel·la fantàstica i novel·la negra tant en català com en castellà. Ha publicat contes curts: Cinc-cents mil·límetres, No et creguis tot el que diuen, La Diana, mare, El gust amarg de la Ixel·la i Substància. És soci d’ARC (Associació de Relataries en Català). Té publicats llibres de contingut pedagògic.

EL BLUES D’ODISSEU. Havia caigut un plugim desagradable. Les meves sabates s’ensorraven en el fang llefiscós. Era d’hora i encara no havia esmorzat. El cos d’una noia d’uns vint-i-pico anys jeia sobre una catifa de llot. La inspectora Diana m’esperava. Es veia molt clar; a la noia l’havien violada, jo posseïa la fórmula per saber qui havia estat… preguntaria a la noia per l’acte criminal que havia sofert, eren aquests els meus poders. Vaig apropar-me a la víctima: «ara és el moment de la justícia, maca. Ho sento, ets morta, no hi podem fer res, confio, però espero que hagis vist la cara d’aquest malparit. Fes-me’n cinc cèntims. Diguem com era ell!».
I la noia m’ho diria.
Parlo amb els difunts.
Sóc l’Odisseu, canto una cançó trista que m’he inventat, faig la meva feina a la Galicia de les boires, la pluja i el fred. Pregunto als mort què els hi ha passat.
Ells saben coses.